1 Mart 2012 Perşembe

V FOR VENDETTA HAYRANLARI


Bu filmin senaristi ALAN MOORE dur .Daha doğrusu bu film bir çizgi roman uyarlamasıdır ve Alan MOORE da WATCHMEN çizgi romanının ve V for Vendetta nın yazarıdır . 


Alan MOORE un Alaister Crowley hayranlığı malum , Kendisi de bizzat büyü yapan bir şeytanidir. Zaten resimlerine bakarsanız ne demek istediğimi hemen anlarsınız .


Alan MOore un V for Vendetta -Watchmen den başka bir çizgi romana daha yazarlık yapıyor From HEll ( CEHENNEMDEN ) ...Gerçekten ilginç adammış .Marwelman adlı çizgi karakterinin de ilginç yanı ...simgesi 2 tane m harfi yani w nun tersi...bazen de sadece göğsünde bir V harfi ile temsil ediliyor .


Watcmen in bir kelime oyunuyla witchman e dönüşmesi de pekala mümkün ( Büyücü adam ) .Bunlara birer tesadüf olarak bakabiliriz.Ama şahsi açıklamalrında da Alan MOORE Alaister Crowley e olan hayranlığını gizlemiyor,ve onun eserlerindne nasıl etkilendiğini anlatmaktan geri kalmıyor .
************************************************


FİLMİN YAPIMCISI DA İLGİNÇ :


Wachowski biraderler ,hani MATRİX filminden önce adları sanalrı duyulmamış tuhaf kardeşler.Bir tanesi sonradan ameliyat ile cinsiyet değiştiren biraderler bu filmin yapımcısı ve SİNEMA uyarlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor .
MAtrix evet illüminati nin meşhur projesi MAtrix in yönetmenleri burada da 
karşımıza çıkıyor .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder